use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Schattige paashaas-cupcakes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Schattige paashaas-cupcakes

Schattige paashaas-cupcakes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Cupcakedeeg:
  • 110 g tarwebloem
  • 110 g Solo Patisserie
  • 80 g fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g kokosschilfers
  • 1 tl vanille-extract
  • Botercrème:
  • 150 g Solo
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g witte chocolade
  • Decoratie:
  • 100 g kokosschilfers
  • 20 marshmallows
  • 12 rozijnen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en het vanille-extract toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
  3. Voeg de kokosschilfers toe en roer voorzichtig met een lepel.
  4. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
  5. Bereiding van de botercrème: smelt de witte chocolade au bain-marie.
  6. Neem een mixer en klop de Solo en de poedersuiker op. Voeg op het einde de gesmolten chocolade toe. Meng goed.
  7. Bedek de paascupcakes met een laagje botercrème, maar bewaar nog een eetlepel botercrème om de decoraties mee vast te kleven. Bestrooi de cupcakes met de kokosschilfers.
  8. Neem 6 marshmallows en snijd die elk in vieren. Daarmee maak je de oren van de paashazen. Neem vervolgens 12 marshmallows en snijd ze elk in tweeën. Snijd die stukken nogmaals in tweeën om er de kaakjes van de paashazen mee te maken. Neem ten slotte de laatste 2 marshmallows en scheur er kleine stukjes van om de neusjes te maken.
  9. Schik alle stukken van de paashaas op de cupcake en kleef alles vast met de botercrème. Snijd de rozijnen in tweeën en gebruik ze als oogjes.
  10. Verras met Pasen je familie of vrienden met deze schattige paashazen!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.