Recept 45**** (7 stemmen)

Schaapjestaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht: 160 °C). Vet een springvorm (26 cm) in en bestrooi met bloem of bedek de bodem met bakpapier (tip: bakpapier kun je in de meeste vormen met behulp van de springvormrand vastklemmen).
  2. Doe de Solo Patisserie in een kom. Voeg de suiker toe en meng met een elektrische klopper tot een gladde massa. Mix er een voor een zorgvuldig de eieren onder. Meng de bloem, een zakje bakpoeder en de kaneel door elkaar en roer dit in twee keer, afgewisseld met de yoghurt, door het deeg.
  3. Was, schil en rasp de wortelen. Hak de walnoten grof. Roer onder het deeg. Stort het deeg in de beboterde en bebloemde springvorm en bak gedurende ca. 55 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Om te testen of de taart klaar is, prik je erin met een prikstokje. Als het stokje er schoon weer uitkomt, is de taart klaar. Laat de taart ca. 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat vervolgens volledig afkoelen.
  5. Klop de room samen met de poedersuiker stijf. Gebruik een mes om de boven- en zijkant van de taart met de slagroom te besmeren.
  6. Snijd de marshmallows met een schaar in twee en versier de taart tot een schaapje. Voor de oren hebben we een marshmallow diagonaal in twee gesneden en het snijvlak in glittersuiker (of bruine suiker) gedoopt. Gebruik de decoratiepen om het gezicht te tekenen.

Ingrediëntenvoor 16 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie