Ingrediënten voor 4 personen
- 24 stuks scampi's
- 2 stuks granny smith
- 1 eetl. fijngehakte rozemarijn
- 1 geutje limoen
- 1 geutje olijfolie
- peper & zout
- kerriepoeder
- 1 blikje kokosmelk
- 2 dl gevogeltebouillon
- 1 eetl. fijngesneden selder
- 1 eetl. fijngesneden ananas
- 1 eetl. fijngesneden banaan
- 1 eetl. kerriepoeder
- 1 eetl. fijngesnipperde sjalotten
- 1/2 appel fijngesneden
- 1 blad laurier
Bereidingswijze
- 1 SAUS : Stoof de prei , selder , ananas , banaan , appel , en sjalotten in een weinig olijfolie aan. Strooi de kerriepoeder erover en laat eventjes aan de groenten en fruit kleven. Bevochtig met de kokosmelk en gevogeltebouillon. Kruid met peper & zout en eventueel nog wat kerriepoeder en voeg een laurierbladje toe. Laat de saus voor de helft inkoken zeef door een fijn puntzeef en hou warm. Pel ondertussen de scampi' s verwijder het darmkanaal , kruid met peper & zout en kerriepoeder . Schroei de scampi' s dicht in olijfolie en laat verder garen. Spoel de appels en rasp fijn . Meng met de fijngehakte rozemarijn en het limoensap. Dresseer de geraspte appel op een torentje en leg er de scampi's omheen (6/persoon) en nappeer de saus er rond. Versier met resterende appelrasp. Ideaal om met rijst te eten. Geniet ervan!!!!!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?