Recept 05 (0 stemmen)

Scampi's op Marseillese wijze

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - pel de scampi's en verwijder het darmkanaal
  2. - snij de ajuin, de peterselie en de sjalotjes fijn
  3. - Knijp de look fijn met knijper
  4. - Smelt een klont solo in de pan tot het schuim wegtrekt en stoof er de ui en de sjalotjes in tot ze glazig zijn .
  5. - Voeg er de look ( pas op, de look mag NIET bruin worden of die geeft een bittere smaak ! ) en de scampi's toe
  6. - Laat even bakken tot de scampi's kleur krijgen ( niet meer glazig zijn, niet te lang anders worden ze taai!!! )
  7. - Voeg er de Ricard of pastis aan toe en flambeer ( pas op voor dampkap! )
  8. - Voeg er de room aan toe, laat even inkoken, doe er de peterselie bij, kruid af met peper en zout.
  9. Lekker met stokbrood om de saus allemaal mee op te smullen...
  10. Smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie