Altijd weten wat je gaat eten?
Scampi’s met knoflooksaus.
Bereidingswijze
- Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en kruid ze.
- Bak ze in de boter en voeg er de gehakte knoflook aan toe. (Hoog vuur en kort bakken).
- Blus met de vermout en het water en voeg de room toe. (Haal de scampi's even uit het vocht om te vermijden dat ze te lang mee koken).
- Achteraf kan je ze nog even mee laten doorwarmen.
- Laat het vocht inkoken tot de saus gebonden is en doe er de peterselie bij.
- Pel en ontpit de tomaten (emonder) en snijd ze in blokjes (concasser).
- Snijd ook de courgette in blokjes.
- Stoof tomaten en courgette met de chilipeper in wat boter.
- Serveer de scampi’s met de saus en serveer er een lepel chiliratatouille over.
- Garneer met een takje peterselie.
- Dien op met stokbrood dat besmeerd is met boter.
- Binden kan met room en/of maïzena.
- Eet smakelijk.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?