Scampi’s met knoflooksaus.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en kruid ze.
  2. Bak ze in de boter en voeg er de gehakte knoflook aan toe. (Hoog vuur en kort bakken).
  3. Blus met de vermout en het water en voeg de room toe. (Haal de scampi's even uit het vocht om te vermijden dat ze te lang mee koken).
  4. Achteraf kan je ze nog even mee laten doorwarmen.
  5. Laat het vocht inkoken tot de saus gebonden is en doe er de peterselie bij.
  6. Pel en ontpit de tomaten (emonder) en snijd ze in blokjes (concasser).
  7. Snijd ook de courgette in blokjes.
  8. Stoof tomaten en courgette met de chilipeper in wat boter.
  9. Serveer de scampi’s met de saus en serveer er een lepel chiliratatouille over.
  10. Garneer met een takje peterselie.
  11. Dien op met stokbrood dat besmeerd is met boter.
  12. Binden kan met room en/of maïzena.
  13. Eet smakelijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?