Recept 35*** (4 stemmen)

Scampi’s met knoflooksaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis en schaaldieren

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 24 dikke scampi’s, boter, 8 teentjes knoflook, 6 eetlepels Noilly Prat (witte, droge Vermout), 2 eetlepels water, 2 dl room, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 tomaten, 1 courgette, 1 chilipeper.
  3. Bereiding:
  4. Pel de scampi’s en kruid ze. Bak ze in de boter en voeg er de gehakte knoflook aan toe. Blus met de vermout en het water en voeg er de room aan toe. Laat inkoken tot de saus ingebonden is en doe er de peterselie bij. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Stoof de tomaten en courgette met de chilipeper in wat boter. Serveer de scampi’s met de chiliratatouille.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Theoke_1 op 04 februari 2009 om 10u48

Ik heb dit zaterdag voor 60 personen gemaakt bij een aperitief. Smaakte zeer goed.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie