Ingrediënten voor 4 personen
- 6 scampi's
- 50gr ontbijtspek
- 1/2 prei
- 1/2 rode groene en gele paprika
- 2 kleine uien
- 2 kleine courgettes
- 4 middelgrote tomaten
- 1 lepel wokolie
- 1lepel sojaolie
- 1 lepel sesamolie
- 1 lepel witte balsamico azijn
- 1lepel gembersaus
- 1 lepel lichtebruine korrelrietsuiker
- sap van 2 sinaasappels
- peper en zout
- 1 kop rijst naar keuze plakrijst
Bereidingswijze
- Bereiding
- Snij de groenten in lange fijne julienne
- De tomaten ontpitten en in blokjes snijden
- Pel de scampi’s, ontdoe van maag-darmkanaal
- Doe een scheut van elke olie in de pan.
- Roerbak de groenten, ong 2 min, bestrooi met een koffielepel rietsuiker
- (roeren om verbranden te voorkomen)
- Snuifje Peper en zout, een scheut balsamico azijn, Een scheut gembersaus, sap van appelsienen en eventueel
- Een scheut water om genoeg saus te bekomen.
- Proef of het op smaak is anders een beetje suiker peper of zout meer toevoegen.
- Als dit alles beetgaar is doe je de scampi’s erbij roeren en deksel erop een beetje laten sudderen
- Niet te lang of de scampi’s worden te taai.
- Bak ondertussen in een andere pan de spekjes tot ze mooi bruin zijn en doe ze dan bij de rest.
- Roer alles nog eens door en serveer met de rijst die je zelf het lekkerste vind (dragon rijst of thai)
- Saus eventueel aandikken met maïzena, ze mag niet te dik worden.
- Smakelijk
- dit is een persoonlijk recept
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?