Altijd weten wat je gaat eten?
scampi's in sinaasappelsausje
Bereidingswijze
- Bereiding
- Snij de groenten in lange fijne julienne
- De tomaten ontpitten en in blokjes snijden
- Pel de scampi’s, ontdoe van maag-darmkanaal
- Doe een scheut van elke olie in de pan.
- Roerbak de groenten, ong 2 min, bestrooi met een koffielepel rietsuiker
- (roeren om verbranden te voorkomen)
- Snuifje Peper en zout, een scheut balsamico azijn, Een scheut gembersaus, sap van appelsienen en eventueel
- Een scheut water om genoeg saus te bekomen.
- Proef of het op smaak is anders een beetje suiker peper of zout meer toevoegen.
- Als dit alles beetgaar is doe je de scampi’s erbij roeren en deksel erop een beetje laten sudderen
- Niet te lang of de scampi’s worden te taai.
- Bak ondertussen in een andere pan de spekjes tot ze mooi bruin zijn en doe ze dan bij de rest.
- Roer alles nog eens door en serveer met de rijst die je zelf het lekkerste vind (dragon rijst of thai)
- Saus eventueel aandikken met maïzena, ze mag niet te dik worden.
- Smakelijk
- dit is een persoonlijk recept
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?