Recept 45**** (10 stemmen)

scampi's in roomsaus met tagliatelle

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis gerechten

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de scampi's 2 min in heet water zodat ze je ze makkellijker kunt pellen. Daarna droog je ze af met een stuk keukenpapier. Snij de hesp in kleine reepjes en wikkel ze rond elke scampi in. Laat in een pan wat boter smelten en bak 1min. en draai ze dan om, doe er het geplette teentje look bij en kruid vervolgens met peper. Laat nog eens 2 min.bakken.
  2. Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Daarna doe je 1eetlepel water in de pan en de room en 2 eetlepels tomatenpuree. Goed mengen en eventjes laten inkoken tot het een saus word. Daarna leg je de scampi's erbij en de fijngesnipperde peterselie en laat nog eens 1 min doorkoken en je hebt de lekkerste scampiis in roomsaus. De tagliatelle kan je tussendoor koken want deze is vrij snel gaar. De tagliatelle verdeel je over de borden en daarna overgiet je deze met de scampi's in saus.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door BjornS op 11 januari 2014 om 16u48

Vandaag een keertje geprobeerd. Heerlijk simpel én lekker. Maar de volgende keer denk ik dat de porties iets ga vermeerderen, toch wat de room betreft wat qua saushoeveelheid viel het een beetje tegen. Ook zou ik een manier moeten vinden om de hesp rond de scampi's te laten zitten... Maar dit hou ik zeker bij... In de zomer ga ik dit eveneens op de BBQ proberen...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie