Scampi’s in de wok met sinaasappelroomsaus

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (ontdooitijd + 25 min.) - Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep droog. - Rasp een deel van de sinaasappelschil (u hebt 1 eetl. zeste nodig) en pers de sinaasappel uit. - Plet de pijnboompitten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak doet en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Snij de champignons in schijfjes. - Snij de Chinese kool in repen van 1 cm. - Snij de dille grof (u hebt 2 eetl. nodig). Bereiding (30 min.) Kook de sinaasappelzeste 2 min. in een steelpan met een bodempje water. Giet af en herhaal deze stap nog 2 keer, tot de zeste niet meer bitter smaakt. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de geplette pijnboompitten. Voeg de helft van de scampi’s toe en roerbak 5 min. Haal samen met de kruimeltjes pijnboompit uit de wok en hou warm. Bak de andere helft scampi’s ook 5 min. en haal uit de wok. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok. Bak de champignonschijfjes 2 min. Kruid met peper en zout. Voeg de reepjes Chinese kool toe en roerbak 3 min. Doe er het sinaasappelsap en de zure room bij en breng aan de kook. Bind met instantsausbinder. Voeg alle gebakken scampi’s en de grof gesnipperde dille toe en schep om. Laat nog eens goed heet worden. Kruid eventueel bij met peper en zout. Afwerking Garneer met de sinaasappelzeste en geef er wilde rijst bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?