scampi's gevuld met kaas

Ingrediënten voor 8 personen

  • 16 grote scampi's
  • 16 sneetjes dun ontbijtspek
  • 250 gr geraspte gruyere

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi's maar laat de staart er nog aan. Snij de scampi's langs de buikzijde voor tweederde open en vul ze op met een theelepel geraspte gruyerekaas.
  2. Bak ondertussen het spek. Zorg ervoor dat het spek nog plooibaar is en laat het op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  3. Druk de opgevulde scampi's goed aan en wikkel er een reepje spek rond. Spies het reepje spek en de scampi's met een tandenstoker vast.
  4. Bak de scampi's in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6-8 minuten. Draai ze halverwege om. Dien de scampi's warm op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Eliremco op 15 juli 2010 om 20u23

Ziet er lekker uit, ga het zeker eens proberen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?