use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi diabolique
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi diabolique

Scampi diabolique

Deze scampi diabolique worden geserveerd met een pittig-romige saus gemaakt van Solo Crèmefine Cuisine en orzo. Het resultaat? Griekse orzo op z'n best!

Maak vanavond deze bijzondere scampi diabolique en verras iedereen aan tafel met een heerlijk gerecht. De chilivlokken geven de romige saus een pittig smaakje. Samen met Griekse orzo en kerstomaatjes maak je er een lekker maaltijd van.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 24 rauwe ongepelde scampi's (diepvries, ontdooid)
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 150 g orzo pasta (Griekse pasta)
  • 12 à 16 kerstomaatjes
  • 1 el Solo margarine
  • ½ tl chilivlokken of cayennepeper
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • 8 verse korianderblaadjes (of bladpeterselie)
  • 1 snufje gemalen komijn
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder het pantser van de scampi. Verwijder het darmkanaal en ‘vlinder’ de scampi (halveer ze bijna helemaal in de lengte en klap ze open).
  2. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de puntpaprika schoon en snijd hem in stukjes. Kook de orzo beetgaar in water met een snuifje zout en komijn.
  3. Verhit de Solo in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Doe er de paprikastukjes bij en stoof kort mee. Voeg de chilivlokken of cayennepeper toe. Doe de tomatenpuree en Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat al roerend inkoken. Pluk de korianderblaadjes.
  4. Bak de scampi op hoog vuur en kruid met peper en zeezout. Draai het vuur uit en doe de scampi en kerstomaatjes bij de saus. Garneer met de koriander en serveer de orzo erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.