Bereidingswijze
- voor 56 stuks
- ingredienten:
- 8 eetlepels arachideolie
- 60 cl kokosmelk
- 12 eetlepels limoensap
- 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
- 600 g pinkakaas
- 4 koffielepel sambal
- 4 zakjes scampi "365" (rauwe garnaalstaarten)
- 12 eetlepels sojasaus
- Bereiding
- Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
- Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
- Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
- Dien warm op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?