Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?