Recept 05 (0 stemmen)

Scampibrochette met satesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. voor 56 stuks
  2. ingredienten:
  3. 8 eetlepels arachideolie
  4. 60 cl kokosmelk
  5. 12 eetlepels limoensap
  6. 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
  7. 600 g pinkakaas
  8. 4 koffielepel sambal
  9. 4 zakjes scampi "365" (rauwe garnaalstaarten)
  10. 12 eetlepels sojasaus
  11. Bereiding
  12. Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
  13. Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  14. Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
  15. Dien warm op.

Ingrediëntenvoor 3 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?