Ingrediënten voor 4 personen
- 20 scampi
- 4 stengels citroengras
- 1 kleine groene courgette
- 1 kleine komkommer
- olijfolie
- peper&zout
- Marinade
- 3 el olijfolie
- 3 el kokosmelk
- 1 limoen (sap)
- 1 teentje knoflook (fijn gehakt)
- 1 cm gember (geraspt)
- 2 stengels citroengras (in dunnen ringetjes)
- peper&zout
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
- Leg de scampi in een schaal en overgiet met de marinade, zet 2 uur in de koelkast, roer regelmatig om. Snij komkommer en courgette met behulp van een mandoline of dunschilller in brede linten.
- Bestrooi met peper&zout en olijfolie, goed mengen.
- Maak van de 4 stengels citroengras spiesje.
- haal de scampi uit de marinade en laat uitlekken, prik ze op de citroengrasspiesjes en gril ze op de BBQ.
- Serveer op een bedje van courgette- komkommerlinten, met en stukje stokbrood.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door justmyself op 28 oktober 2009 om 17u20
wauw, dit is dus echt wel super lekker!! voor herhaling vatbaar of zoals ze hier zeggen: daarvoor ga ik naar de kermis!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?