Recept 55***** (3 stemmen)

Scampi uit ons moestuintje

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng 1 L water aan de kook met peper en zout, leg de nog diepgevroren scampi erin, en wanneer het water opnieuw aan de kook komt, vuur uitdraaien en de scampi ongeveer 5 min in dit vocht laten garen. Uitnemen en opfrissen met koud water. Pellen.
  2. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoof de sjalot in boter tot glazig, voeg de prei toe + 1/2 bouillonblokje, laat al roerend stoven. Leg de scampi op dit bedje, laat even meewarmen, overgiet met de jenever of cognac en flambeer kort. 1 koffielepel currypoeder en room toevoegen. Al roerend nog een 5-tal min laten garen. Op het laatst de tomatenblokjes eronder roeren, en gehakte bieslook.
  3. Opdienen met gekookte rijst of stokbrood

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door inesfoelen op 20 januari 2014 om 13u42

Ik maak er een hoofdgerecht met tagliatelle van... Ook lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie