Ingrediënten voor 4 personen
- 3 st Sjarlotten
- 1 teentje Knoflook
- 1 koffielepel olijfolie
- 400 gr gepelde scampi
- 30 ml Cognac
- 50 ml Maderawijn
- 1/2 koffielepel Curry poeder
- 3 eetlepels Tomatenpuree
- Cayenne peper
- zout
- Gemengde sla
- 240 ml Room tot 8% Vet gehalte
Bereidingswijze
- Zo maak je het.
- Pel de sjalotten en de knoflook en hak deze fijn.
- verwarm de olijfolie in een ruime pan bak en fruit de sjalotten en de knoflook er in.
- Voeg de scampi toe en bak gedurende 1 minuut mee.
- Voeg de cognac toe en flambeer deze.
- Laat de cognac uitkoken en blus met de maderawijn en voeg
- onmiddellijk de room toe.
- Voeg de tomaten puree ,de curry poeder en een beetje cayennepeper toe.
- Naar gelang eigen smaak kan men meer toevoegen van de cayennepeper of curry poeder.
- Breng alles even stevig aan de kook en kruid af met zout.
- Schik op een bord en werk af met de gemende sla.
- ook lekker met pasta of gewoon stokbrood.
- Smakkelijk?
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?