Ingrediënten voor 4 personen
- 20 scampi
- 3 venkelknollen
- 2 uien
- solo, bakken en braden
- 2 el olie
- 5 el pastis
- 150 ml visfond
- hoeveboter
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwijder het pantser van de scampi maar laat het staartje eraan.
- Maak in de lengte een kleine inkeping op de rug en verwijder het zwarte darmkanaal.
- Pel en snipper de uien fijn.
- Spoel de venkel, hou het groen apart.
- Snij de knollen in dunne plakken.
- Verhit 1 el solo in een pan en bak hierin de venkel en de helft van de uisnippers in aan.
- Blus met 5 à 6 el water en laat afgedekt 8 à 10 minuten smoren, breng op smaak met pezo.
- Verhit in een ander pan een scheut olie en bak hierin de scampi en de rest van de uisnippers, 2 à 3 minuten.
- Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de pastis en de visfond en laat tot de helft inkoken.
- Neem de pan van het vuur, snij 150 gr hoeveboter in klontjes en mix deze beetje bij beetje onder de niet kokende saus, breng op smaak met pezo.
- Leg de garnalen en de gebakken venkel in de saus, roer goed om.
- Dresseer op warme borden en versier met het venkelgroen.
- TIP: geef je dit als hoofdgerecht, serveer er dan rijst bij.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?