Recept 45**** (1 stem)

Scampi met pastissaus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder het pantser van de scampi maar laat het staartje eraan.
  2. Maak in de lengte een kleine inkeping op de rug en verwijder het zwarte darmkanaal.
  3. Pel en snipper de uien fijn.
  4. Spoel de venkel, hou het groen apart.
  5. Snij de knollen in dunne plakken.
  6. Verhit 1 el solo in een pan en bak hierin de venkel en de helft van de uisnippers in aan.
  7. Blus met 5 à 6 el water en laat afgedekt 8 à 10 minuten smoren, breng op smaak met pezo.
  8. Verhit in een ander pan een scheut olie en bak hierin de scampi en de rest van de uisnippers, 2 à 3 minuten.
  9. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  10. Blus de pan met de pastis en de visfond en laat tot de helft inkoken.
  11. Neem de pan van het vuur, snij 150 gr hoeveboter in klontjes en mix deze beetje bij beetje onder de niet kokende saus, breng op smaak met pezo.
  12. Leg de garnalen en de gebakken venkel in de saus, roer goed om.
  13. Dresseer op warme borden en versier met het venkelgroen.
  14. TIP: geef je dit als hoofdgerecht, serveer er dan rijst bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie