Scampi met een yoghurtsausje en kroepoek

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de scampi’s en pel en ontdarm ze. Snijd ze in drie of vier stukken afhankelijk van hoe dik de scampi’s zijn. Verhit een klontje Solo in een pan en doe 1 el gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder en ½ tl currypoeder bij de boter. Bak dit kort aan en voeg dan de scampistukjes toe. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle stukjes onder de kruiden zitten, bak enkele minuten aan en doe ze dan in een kom. Laat volledig afkoelen.
  2. Wanneer de scampi’s afgekoeld zijn, voeg je een flinke eetlepel van de yoghurt toe en meng je. Doe er niet té veel yoghurt bij. Het is de bedoeling dat de scampi’s een jasje van yoghurt krijgen, niet een heel zwembad. Kruid eventueel nog een beetje bij met peper.
  3. Snijd de kerstomaten alvast in twee en snijd een handvol rucolablaadjes fijn. Bewaar dit apart in de koelkast zodat je dit klaar hebt staan wanneer je het hapje wilt serveren.
  4. Bij het serveren meng je het scampimengsel nog eens goed en verdeel je het over kleine potjes. Strooi er wat van de fijngesneden rucola overheen en steek er een halve kerstomaat en een kroepoekje in. Leg er een vorkje bij en genieten maar!
  5. Super lekker!

Tip

TIP: het sap van ¼ tot ½ limoen zou hier zeker ook nog heel lekker bij zijn, maar zorg dat het niet te lopend wordt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?