Recept 05 (0 stemmen)

Scampi met broccoli en koriander

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwijder de steel van de broccoli en schil de steel met een dunschiller.
  2. Snijd de steel in heel-heel dunne plakjes, blancheer deze 2 à 3 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater, laat uitlekken, dep droog met keukenrol.
  3. Snipper de koriander fijn en meng met de broccolischijfjes, samen met 1 el olijfolie, kruiden met peper&zout, zet in de koelkast.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel onder koud water.
  5. Blancheer de roosjes 5 à 6 minuten in kokend gezouten water, laat schrikken in ijswater.
  6. Pureer de roosjes en kruid met pezo en een scheutje olijfolie.
  7. Pel de scampi, maak een inkeping op de rug en verwijder het darmkanaal, zet in de koelkast.
  8. Verwarm de broccolipuree op een zacht vuur.
  9. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi kort aan op een hevig vuur, kruid met pezo.
  10. Verdeel de broccolipuree over kleine warme bordjes, schik er 2 scampi op en plaats de gemarineerde broccolischijfjes tussen de scampi.
  11. Eventueel ter versiering:
  12. Plooi het vel brikdeeg 4x dubbel en snijd in hele fijne reepjes.
  13. Verhit wat arachideolie in een pan en kleur de slierten brikdeeg goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
  14. Schik de slierten over de scampi.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie