Scampi in kruidenkorst en currymayonaise

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
  2. Maak de persillade. Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.
  3. Kruid de scampi met peper en zout. Bak ze kort aan in gesmolten Solo en besprenkel ze met wat citroensap. Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade. Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.
  4. Maak de currymayonaise in een maatbeker. Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.

Tip

Dit gerecht kan je ook perfect als voorgerecht serveren, met een frisse salade erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door flower88 op 30 december 2014 om 20u48

Zijn er zaken die eventueel op voorhand al kunnen gebeuren bij dit gerecht?

Gepost door Solo op 02 januari 2015 om 17u56

Hey flower88! Als je weinig tijd hebt, maar de dag ervoor wel even; kuis de scampi's, maak de persillade en de mayonaise al en je hoeft de dag erna slechts de scampi's op te bakken en alles samenvoegen tot een mooi/lekker bordje! Smakelijk! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?