Scampi Duivels Pikant

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontdooi en pel de scampi's, haal het darmkanaal eruit.
  2. Pel de sjalot en knoflook, snipper alles fijn.
  3. Schil de wortel en snij in kleine blokjes.
  4. Maak de paprika en chilipeper proper en snij ook deze in kleine blokjes.
  5. Kruid de scampi's met peper en zout.
  6. Verhit de olie in een braadpan, doe de scampi's erin en bak ze aan beide zijden tot ze een roze kleur krijgen. Giet de Cognac over de scampi's. Haal deze uit de pan en hou warm met aluminiumfolie.
  7. Doe de sjalot, knoflook, chilipeper, paprika en wortel in dezelfde pan en roer alles door elkaar. Doe de witte wijn erbij en roer het aanbaksel mee los. Laat alles even inkoken.
  8. Voeg bouillon, ketchup, tomatenpuree en room toe, roer goed door en laat het verder inkoken tot de groentjes beetgaar zijn.
  9. Breng op smaak met peper en zout. Indien te pikant doe er dan wat suiker, limoen- of citroensap bij. Indien niet pikant genoeg kan je nog wat pili-pili kruiden, sambal of chilipoeder bijdoen.
  10. Leg de scampi's terug in de pan en voeg de verse dragon toe, laat alles even opwarmen.
  11. Lekker met rijst, pasta of brood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?