Scampi diabolique

3 (3)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout naar smaak.
  2. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Verhit 1½ eetlepel van de Solo Vloeibaar in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalot met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg het kerrie-, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en breng alles aan de kook. Schenk de Solo Crèmefine Cuisine erbij en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Breng de saus al roerende aan de kook en houd hem warm.
  4. Verhit de rest van de Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de scampi al omscheppend tot ze roze zien en net gaar zijn. Bestrooi met versgemalen peper en schep ze op een schaal.
  5. Schenk de saus erover en verdeel de tomaatpartjes en de bieslook erover. Serveer met de wilde rijst. Lekker met geroerbakte spinazie (zie tip).

Tip

Geroerbakte spinazie Verhit 2½ eetlepel Solo Vloeibaar in een wok. Bak 1 gesnipperde ui al omscheppend 4 minuten. Voeg 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 in ringetjes gesneden rode peper en 800 g panklare spinazie toe en bak de spinazie totdat de groenten geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?