Recept 45**** (65 stemmen)

Scampi Diabolique

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pasta's

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. *Ontdooi de scampi's pel en verwijder het darmkanaal.
  2. *Pel de sjalotten, en snipper fijn.
  3. *Pel knoflook en plet ze tot pulp met het lemmet van je mes, of met knoflookpers.
  4. *Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn.
  5. *Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  6. *Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalotten, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven.
  7. *Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
  8. *Voeg een snuifje cayennepoeder toe....(voorzichtig proef)...naar smaak.
  9. *Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.
  10. *Blus ommiddelijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen.
  11. *Giet nu de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken ( niet te hard laten koken) .
  12. *Je kan de scampi's apart bakken in een pan of mee laten garen in de saus.
  13. *Scampi's zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.
  14. *Werk af met tomatenstukjes en bieslook, vlak voor het opdienen.
  15. *Serveer met pasta, rijst of stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie