Savooikool-gehaktrolletjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - maak de savooikool schoon en snijd de stronk eruit
  2. - trek ca 16 bladeren aan de buitenkant van de kool los en spoel deze goed schoon
  3. - blancheer de bladeren 3-4 min in kokend water met een snufje zout
  4. - laat de bladeren schrikken onder de koude kraan en schud ze droog
  5. - snijd de dikke aderen in de bladeren plat af
  6. - snijd de rest van de kool (ca 250gr) in dunne reepjes (de rest kan in een ander gerecht gebruikt worden)
  7. - pel en snipper 1 ui
  8. - kneed de uisnippers en de koolreepjes door het gehakt, breng het mengsel op smaak met peper en zout en gemalen komijn
  9. - leg voor 8 rolletjes telkens 2 koolbladeren op elkaar
  10. - kneed het gehaktmengsel in 8 ovale balletjes en leg deze op de koolbladeren, vouw de bladeren dicht, rol ze op en steek of bind ze vast
  11. - strijk wat olie in een grote ovenschaal, leg de savooikool-gehaktrolletjes in de schaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ca 20 min
  12. - pel en snipper de andere ui
  13. - giet de tomaten met sap in een schaal en maak ze kleiner
  14. - roer de slagroom, het bouillonblokje en de uisnippers door de tomaten, breng op smaak met peper en zout en een beetje suiker
  15. - draai de gehaktrolletjes op, giet de tomatensaus erbij en laat nog ca 30 min smoren
  16. - breng de saus nogmaals op smaak en dien de gehaktrolletjes op de saus
  17. Lekker met witte rijst.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?