Recept 05 (0 stemmen)

Sambal Trassi

Dit is een recept van

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Maak de uien schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  3. Snijd de stengelaanzet van de rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
  4. Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  5. Hak de trassi fijn en doe in de pan met suiker, zout en asemwater.
  6. Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 januari 2014 om 19u54

Hallo ACE, Ik mis in dit recept bij de ingrediënten de hoeveelheid trassi die nodig is. Hoelang kun je zelfgemaakte sambals bewaren? Ze zijn leuk om te maken en veel natuurlijker, omdat er geen conserveringsmiddelen aan worden toegevoegd. Vroeger kocht ik sambal tjampoer van Conimex. Helaas hebben ze deze sambal niet meer in hun assortiment. Heb jij er een recept van? Groetjes Love to Cook

Gepost door ACE op 15 januari 2014 om 22u06

Hoi Love To Cook recept aangepast, en de sambal is zeker 1 1/2 maand tot 2 maanden in de koekast te bewaren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?