Ingrediënten voor 4 personen
- 1 suks Ui
- 3 eetlepels Olie
- 250 gram Rode Pepers
- 2 schijven Gula Djawa / Palm Suiker
- 10 eetlepels Ketjap Manis
Bereidingswijze
- Maak de ui schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
- Snijd de stengelaanzet van derode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
- Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
- Hak de gula djawa heel fijn en doe in de pan met de ketjap manis, roer even door.
- Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?