Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 suks Ui
  • 3 eetlepels Olie
  • 250 gram Rode Pepers
  • 2 schijven Gula Djawa / Palm Suiker
  • 10 eetlepels Ketjap Manis

Bereidingswijze

  1. Maak de ui schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  3. Snijd de stengelaanzet van derode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
  4. Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  5. Hak de gula djawa heel fijn en doe in de pan met de ketjap manis, roer even door.
  6. Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?