Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram Spaanse Peper / Lombok
  • 1 stuks Ui
  • 2 theelepels Zout naar behoefte
  • 1 theelepel Citroensap
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 1/2 eetlepels Palm / Bruine Basterd Suiker
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • 3 eetlepels Olie

Bereidingswijze

  1. Zaadjes uit de pepertjes halen, tussen de vingers heen en weer te wrijven en de zaadjes eruit kloppen. Vervolgens in grote stukken snijden. Knoflook pellen en de ui in grote stukken snijden. Alles in het keukenmachine en zo fijn mogelijk malen. Er mogen best nog wel wat zaadjes in zitten. Flinke scheut olijfolie in de pan en dan de pepermassa erin. Ketjap manis, suiker, zout en citroensap toevoegen en ongeveer 30 minuten laten pruttelen tot het een mooie kleur heeft en het meeste vocht is verdampt. Eventueel nog suiker, ketjap, zout en citroensap naar smaak toevoegen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?