Sambal Goring Boontjes met Tahoe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote gesneden uien
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 1 gesnipperde rode lombok
  • 5 eetlepels olie
  • 4 geraspte kemirienoten
  • 2 blaadjes salem
  • 1 spriet sereh opengesneden
  • 2 plakken laoswortel
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel sambal Oetlek
  • 2 theelepels suiker
  • zout
  • 200 gram sperciebonen uit de diepvries
  • 1/4 blok tahoe in dobbelstenen
  • santen

Bereidingswijze

  1. Goreng de uien met knoflook, trassie en de lombok in de olie goed zacht.
  2. Voeg vervolgens de kemirienoten, salem, laos, ketoembar sambal suiker en zout toe en goring het geheel goed door.
  3. Goreng nu ook de boontjes mee, voeg een weinig water toe en laat de boontjes al roerend in 10 minuten gaar worden.
  4. Pan van het vuur en tenslotte de tahoe en santen toevoegen.
  5. Het gerecht goed laten intrekken en voor het serveren de salam en laos verwijderen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?