Recept 05 (0 stemmen)

Sambal Brandal

Dit is een recept van

tijd
150 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  3. Snijd de stengelaanzet van de rawits en rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
  4. Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  5. Maak de trassi en kemirinoten heel fijn in de vijzel en doe in de pan.
  6. Voeg de tamarinde toe.
  7. Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?