Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 stuks Rode Spaanse Peper / Lombok
  • 200 gram Witte Uien
  • 3 teentjes Knoflook
  • 12 stuks kemirinoten, gepoft
  • 1 theelepel Verse Laos / Gember
  • 4 eetlepels Asemwater
  • 1 theelepel Trassi
  • 3 theelepels Goela Djawa (Bruine / Riet Suiker)
  • 2 sprieten Sereh (Citroengras)
  • 1/8 blok Santen
  • 2 eetlepels Olie
  • 1 theelepel Zout naar behoefte

Bereidingswijze

  1. Wrijf de kemiri met de uien en knoflook, suiker, laos, zout en trassi fijn.
  2. Fruit alles met elkaar tot de uien geel zijn.
  3. Maak asemwater en gebruik daarvoor 4 eetl. warm water.
  4. Voeg dit aan de gefruite kruiden toe gelijk met de sereh en het blokje santen. Zachtjes doorkoken tot de massa dik begint te worden en de olie uit de santen komt bovendrijven. Verwijder de sereh.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?