Ingrediënten voor 4 personen
- 8 stuks Sjalotten/ Witte Uien
- 3 Eetlepels Olie
- 250 gram Rijpe Pepers / Lombok
- 8 tenen knoflook
- 1 stukje Trassi 1.5 x 1.5 cm
- 1 schijf goela djawa of bruine Rietsuiker
- 50 ml citroensap naar behoefte
- 4 eetlepels Ketjap Manis
Bereidingswijze
- Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
- Snijd de stengelaanzet van de pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
- Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
- Hak de trassi en goela djawa fijn en doe in de pan.
- Knijp het sap uit de citroen boven de pan en voeg de ketjap manis toe.
- Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?