Altijd weten wat je gaat eten?
Samba
-
500 g bloem
-
40 g gist
-
100 g boter
-
75 g suiker
-
3 eieren
-
3/4 glas melk
-
1 snufje zout
-
600 g abrikozencompte
-
2 gelatineblaadjes
-
1/2 l slagroom
-
1 zakje vanillesuiker
-
suiker naar eigen smaak
-
witte chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de melk tot ze lauw is.
- Verbrokkel de gist erin en een beetje suiker.
- Maak van de bloem en het snufje zout een berg met in het midden een kuiltje.
- Kluts de eieren erin en voeg het melk-gistmengsel toe. Kneed het deeg met de suiker en voeg tot slot ook de zachte boter toe.
- Laat het deeg op een warme plaats rijzen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
- Verwarm de compote, haal de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine erbij.
- Rol het deeg uit in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm van circa 28 cm.
- Schenk de compote erover.
- Bak het deeg ongeveer 20 minuten op 180°C.
- Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker en zet in de koelkast terwijl de taart afkoelt.
- Garneer de taart met de opgeklopte slagroom en bestrooi met witte chocoladeschilfers (geraspt met een dunschiller).
- SMAKELIJK! (echt superlekker)
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?