Sla de kipfilet plat met de zijkant van een bijl tot een dunne lap. Schil de peer, snij in parten en verwijder het klokhuis.
Bedek de kipfilet met een snede gedroogde ham, leg er 2 blaadjes salie op en kruid met peper, leg er het partje peer op en rol het vlees strak op, zet vast met een houten prikker of bind vast met keukentouw.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg er 3 eetlepels olijfolie aan toe en bak hierin de saltimbocca aan alle zijden goudbruin, leg er de overige blaadjes salie op en besprenkel met de kippenbouillon, laat op een laag vuur gaar stoven.
Klop de olijfolie samen met het citroensap en de sojasaus tot een dressing, breng op smaak met lookpoeder, tijm, kurkuma en peper.
Halveer de witloof in de lengte en snij schuin in reepjes van 1 cm breed, meng de veldsla en de waterkers door het witloof en schep er de dressing door.
Schik de gare saltimboccas op borden en laat het vocht even inkoken, roer er de room door en nappeer het vlees met de saus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?