Saltimboca van tonijn met salie, buffelmozzarella en serranoham, gegrilde courgettes met vinaigrette van basilicum en citroen en olijfjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de tonijn in 8 mooie schijven en schik ze op een schotel.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over 4 schijven tonijn. Kruid met peper en zout. Schik vervolgens telkens 2 blaadjes salie over de mozzarella en tot slot de serranoham. Plaats de 4 overige schijven tonijn op de 4 gevulde.
  3. Wikkel de tonijn telkens in de helft van een bricvel, haal ze door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  4. Was de courgette en snijd ze in lange dunne schijfjes. Gril de courgetteschijven droog en kruid ze nadien met een weinig peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
  5. Mix de basilicum, het teentje look, een weinig geraspte citroenschil en de olijfolie tot een mooie emulsie. Pers er het citroensap bij en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak de saltimboca’s in een antiaanbakpan met olijfolie op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ze even rusten. Als je de tonijn liever iets meer doorbakken hebt, zet je die best nog even in een oven op 180°C.
  7. Schik de gegrilde courgettes en de olijfjes op een bord, snijd de tonijnsaltimboca’s doormidden en plaats ze op het bord. Druppel de basilicum-citroenvinaigrette errond en dien op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?