Recept 55***** (1 stem)

SALTED CARAMEL (BASIS)

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
  2. Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
  3. Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
  4. Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
  5. Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
  6. Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.

Bron: BOODSCHAPPEN

Tip

De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie