Ingrediënten voor 1 personen
- 200 gram suiker
- 100 gram boter
- 125 ml kookroom
- 1 theelepel zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
- Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
- Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
- Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
- Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
- Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.
Tip
De karamel kun je in de koelkast zo’n 2 weken bewaren in een schone, afgesloten pot. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt om de karamel weer vloeibaar te maken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?