Salade van witte rammenas, appel, komkommer en gelakte kipreepjes

Met dit bijzondere recept voor een salade van witte rammenas, appel, komkommer en gelakte kipreepjes zet je een salade met lekker veel groenten op tafel.

1 (1)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De gelakte kipreepjes: Snijd de kipfilet in reepjes en plet de knoflook. Meng de Knorr Vloeibare Bouillon Kip met de honing, 1 el olijfolie, knoflook en 1 el limoensap. Doe de reepjes kip in de saus en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. De salade: Kook de quinoa beetgaar in water, giet af en laat goed uitlekken. Schil en spoel de witte rammenas en de komkommer en was de appel. Snijd met een mandoline of scherp mes heel dunne schijfjes van de rammenas, komkommer en de appel en meng ze met 1 el limoensap, 1 el olijfolie en de gehakte bieslook. Kruid met peper.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en zet even aan de kant. Verhit ½ el olijfolie in een pan en bak hierin de quinoa licht krokant. Giet de quinoa daarna op een keukenpapier en laat afkoelen.
  4. Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en bak ze in 1½ el olijfolie. Laat het vuur hoog staan zodat de saus karamelliseert en kruid bij met peper. Leg onderaan op elk bord de rammenassalade en garneer met gebakken quinoa, geroosterde sesamzaadjes en gebakken kipreepjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?