Recept 55***** (2 stemmen)

Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de kuikens op kamertemperatuur komen.
  2. Rasp de citroenschil en snij de citroen in vieren.
  3. Meng de schil met de takjes tijm en de helft van de Solo.
  4. Doe dit mengsel onder het vel van de kuikens.
  5. Schuif een kwart van de citroen en eventueel nog wat extra tijm in de buikholte.
  6. Bestrooi de kuikens met zout en peper.
  7. Bak ze 30 minuten in een oven van 200° C.
  8. Verlaag de temperatuur na een kwartier naar 175° C.
  9. Schrob intussen de aardappels goed schoon en kook ze gaar in hun schil.
  10. Snipper de sjalotjes en snij de waterkers en de peterselie fijn.
  11. Meng de azijn, de wijn en de Solo.
  12. Verwarm deze saus maar laat niet koken.
  13. Schil de nog hete aardappels. Snij ze in plakjes en doe in een schaal.
  14. Giet de warme saus over de aardappeltjes. Meng de kruiden en de sjalotjes erdoor.
  15. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  16. Schik de aardappelsalade op een bord.
  17. Leg het piepkuiken ernaast en garneer met de kappers.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door AnnemieM op 05 februari 2010 om 16u32

Piepkuikens serveren aan een vegetariër? Voor zover ik weet behoren piepkuikens niet tot het rijk der planten maar zijn het wel degelijk DIEREN. Toch maar eens de juiste definitie van vegetarisme opzoeken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie