Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing

4 (4)
215 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Droog de plakjes chorizo de dag voordien gedurende enkele uren in een oven van ongeveer 50°C.
  2. Pel de mandarijntjes en ontdoe de segmenten zorgvuldig van hun witte vliesjes.
  3. Spoel de rucola en laat uitlekken op een keukendoek.
  4. Gril de pijnboompitten mooi bruin in een braadpan met antiaanbaklaag.
  5. Bereid de vinaigrette: breng het sap van de mandarijnen, het overlangs doorgesneden vanillestokje en de witte wijnazijn aan de kook en laat zachtjes trekken tot er een stroop ontstaat.
  6. Voeg dan de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem een cirkel van 12 cm diameter en bouw de salade luchtig op met mandarijnpartjes, chorizo, parmezaan, rucola, in stukjes gesneden krabfilet en gedroogde tomaten.
  8. Strooi wat pijnboompitten op de salade en omring het geheel met vinaigrette.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?