use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing

Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing

Beetje in vakantiestemming? Fiks deze zonnige salade van krab en mandarijntjes en waan je meteen op een terrasje in Spanje. ¡Vamonos!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 uur
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g krabvlees
  • 4 mandarijntjes
  • 125 g chorizo in dunne plakjes
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 2 bosjes rucola
  • 1 potje gedroogde tomaten
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 dl mandarijnsap
  • 2 cl witte wijnazijn
  • 3 cl sesamolie
  • zout
  • 1 vanillestokje
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Droog de plakjes chorizo de dag voordien gedurende enkele uren in een oven van ongeveer 50°C.
  2. Pel de mandarijntjes en ontdoe de segmenten zorgvuldig van hun witte vliesjes.
  3. Spoel de rucola en laat uitlekken op een keukendoek.
  4. Gril de pijnboompitten mooi bruin in een braadpan met antiaanbaklaag.
  5. Bereid de vinaigrette: breng het sap van de mandarijnen, het overlangs doorgesneden vanillestokje en de witte wijnazijn aan de kook en laat zachtjes trekken tot er een stroop ontstaat.
  6. Voeg dan de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem een cirkel van 12 cm diameter en bouw de salade luchtig op met mandarijnpartjes, chorizo, parmezaan, rucola, in stukjes gesneden krabfilet en gedroogde tomaten.
  8. Strooi wat pijnboompitten op de salade en omring het geheel met vinaigrette.
Chorizo is er in milde en pittige versie. Gebruik voor deze salade van krab en mandarijntjes wat jij het lekkerst vindt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.