SALADE van KOOLRABI met GEROOSTERDE PAPRIKA'S

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 50 ml olijfolie
  • VOOR DE KOOLRABI-SALADE
  • 2 kleine koolrabi's
  • 1 appel Granny Smith
  • 5 eetl mayonaise
  • 1 eetl honing
  • 1/2 limoen
  • 20 gram blad-peterselie
  • 50 gram veldsla
  • DRAGON-ZOUT
  • 20 gram dragon
  • 2 eetl zeezout
  • GEBAKKEN KWARTEL-EITJES
  • 8 KWARTEL-EITJES
  • 1 eetl zachte roomboter
  • 1 eetl olijfolie

Bereidingswijze

  1. Materialen
  2. Vijzel voor het zout, Ringvorm voor de eitjes.
  3. .
  4. S MIDDAGS VOORBEREIDEN
  5. PAPRIKA'S POFFEN.
  6. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  7. Verpak de paprika¿s in dubbel aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven.
  8. Laat ze koud worden (in de folie) en trek daarna de velletjes eraf, verwijder zaadjes en zaadlijsten.
  9. Snijd de paprika in vier gelijke stukken. Leg ze in een diep bord en besprenkel ze royaal met olijfolie.
  10. Bewaar voor de eindbereiding.
  11. YOGHURTSAUS VOOR DE KOOLRABI.
  12. Roer mayonaise, yoghurt, sap van de limoen en honing door elkaar. Snijd de bladpeterselie fijn en voeg toe.
  13. Breng het geheel op smaak met peper uit de molen. Bewaar afgedekt in de koelkast
  14. DRAGONZOUT.
  15. Vijzel de dragonblaadjes met het zeezout fijn in de vijzel.
  16. 'S AVONDS AFMAKEN
  17. KOOLRABISALADE.
  18. Schil de koolrabi en schaaf op de mandoline of rauwkostschaaf in dunne plakken.
  19. Snijd de plakken in ragfijne smalle repen.
  20. Doe hetzelfde met de appel en meng door de koolrabi.
  21. Meng de yoghurtsaus door de koolrabi.
  22. KWARTELEI BAKKEN.
  23. Vet ringvormen aan de binnenzijde in met boter.
  24. Verwarm in een bakpan op laag vuur iets olijfolie en een klontje boter.
  25. Maak met de punt van een mesje voorzichtig een snee in het eitje.
  26. Trek met de vingers het eitje open en laat het ei voorzichtig in de ringvorm glijden. Na circa 2 minuten, als het eiwit gestold is, is het eitje klaar.
  27. PAPRIKA'S GRILLEN.
  28. Verhit een grillpan en gril de paprika''s aan een zijde tot ze goudbruin gestreept zijn.
  29. OPMAAK BORD.
  30. Verdeel de koolrabisalade in een diagonale lijn over borden
  31. Verdeel er een stukje rode, gele en nogmaals rode paprika over.
  32. Leg twee gebakken eitjes tussen de stukjes paprika op de salade en laat er wat blaadjes veldsla overheen dwarrelen.
  33. Bestrooi de eitjes en het bord met een beetje dragonzout.
  34. .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?