Recept 15* (1 stem)

Salade van kipfilet met witloof en appeltjes

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met paprikapoeder en pezo en bak ze mooi bruin en gaar in hete solo.
  2. Haal uit de pan en leg ze op keukenpapier.
  3. Laat ze niet volledig afkoelen, moeten lauw/warm zijn.
  4. Snij de ham in grote repen.
  5. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in staafjes, meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  6. Kuis het witloof en snij het eveneens in staafjes, meng onmiddellijk met de appeltjes.
  7. Maak een dressing met de room, mayonaise, mosterd, kruiden met pezo, meng door het witloof/appelmengsel.
  8. Snij het witbrood in blokjes en bak het mooi bruin en krokant in voldoende solo.
  9. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Leg in het midden van vier borden een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden lauwe kip over de borden. Verdeel vervolgens de appel/witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat de croûtons en vers gemalen zwarte peper uit de molen.
  11. Lekker met een dik gesneden volkorenboterham besmeert met hoeveboter.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie