Salade van groene asperges, gerookte forel en pesto

Ben jij al mee met de 'jar salad' trend? Je stapelt alle ingrediënten voor je slaatje in laagjes op elkaar. Deze salade van groene asperges en gerookte forel kun je gerust de avond voordien al klaar maken. De ideale lunch om mee te nemen naar het werk of in je picknickmand te stoppen.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de aardappelen schoon, snijd ze in de lengte in 4 stukken en leg die op de bakplaat.
  3. Schil de asperges en snij de voetjes eraf (5 cm). Leg de voetjes in een kom en de kopjes op de bakplaat.
  4. Zet de Solo Bakken en Braden zo'n 30 seconden in de microgolfoven om te smelten. Voeg daarna het citroensap (hou 1 eetlepel apart voor de pesto), de helft van de geraspte parmezaan, 2 geperste knoflookteentjes en peper en zout toe.
  5. Giet het mengsel over de aardappelen en asperges op de bakplaat en meng goed door elkaar. Zet 20 minuten in de oven.
  6. Breng ondertussen een pot met gezouten water aan de kook en kook de aspergevoetjes gedurende 2-3 minuten. Giet af, spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  7. Bereid de pesto: mix de aspergevoetjes samen met de resterende eetlepel citroensap, de rest van de geraspte parmezaan, de olijfolie, de pijnboompitten, een teentje look, de basilicumblaadjes en peper en zout.
  8. Maak ook de laatste ingrediënten van de salade klaar: snijd de gerookte forel in stukjes, rasp de rode kool, snipper de ui fijn en maak de sla schoon.
  9. Dresseer je salade op een bord of in een leuke bokaal als je van plan bent om de salade pas de volgende dag op te eten.

Tip

Om je 'jar salad' perfect te bewaren, vul je de bokaal in laagjes. Begin onderaan met de vloeibare ingrediënten (olie, pesto, vinaigrette). Daarop leg je de hardere groentesoorten, die het vocht niet opnemen (kool, wortel, paprika). Dan komen de koolhydraten, de eiwitten en de andere groenten. Eindig altijd met de sla. Als je wil, kan je de gerookte forel ook vervangen door zalm.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?