Salade van geroosterde peer met amandelen en dragon
Peer, pittige kaas en amandelen maken van deze salade met geroosterde peer een echte topper. Zet hem in 1-2-3 op tafel en bewijs dat slaatjes ook in de herfst overheerlijk kunnen zijn.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 peren
- ingelegde uitjes
- 4 kropjes little gem-sla
- Chaource-kaas (of een andere pittige witte kaas)
- 50 g amandelen
- 1 tl chilipoeder
- 1 snuifje fleur de sel
- 1 tl paprikapoeder
-
1 el Solo
- Dressing:
- 1 el dragon
- 4 el mayonaise
- 2 el zure room
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snijd de kropjes little gem doormidden. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
- Grill de little gem (alleen het snijvlak, ingeborsteld met wat Solo vloeibaar) en de plakjes peer kort goudbruin. Verwarm een koekenpan zonder vetstof en rooster de amandelen kort op hoog vuur. Werk af met chilipoeder, paprikapoeder en fleur de sel.
- Meng de mayonaise en de zure room. Snipper de dragon en meng hem door de saus. Werk af met versgemalen peper.
- Verdeel de geroosterde peren en de slakropjes over borden. Dien de perensalade lauwwarm op, samen met de dressing, de uien, de Chaource-kaas en geroosterde amandelen.
Tip
Geen amandelen in huis? Pimp je salade met geroosterde peer gerust lmet de nootjes die jij lekker vindt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?