Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika's onder de grill op 225ºC of op de bbq (leg in dat geval de paprika's op aluminiumfolie) tot de bovenkant zwart begint te kleuren. Haal ze uit de oven, leg er een vochtige handdoek op en laat die 5 minuten liggen. Haal de doek eraf, trek de schil van de paprika's af en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in sneetjes. Snijd de aubergine eerst overlangs doormidden en dan in sneetjes.
  2. Laat de grillpan of de bbq goed heet worden. Bestrijk de courgette en aubergine met een klein beetje olie en rooster ze aan beide kanten, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
  3. Meng de rucola en de geroosterde groenten door elkaar en breng de salade op smaak met een scheutje citroensap, en peper en zout. Haal 4 (of meer) mooie hele bladen van de rode sla en schep hier de salade in. Serveer direct.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?