Salade van gerookte forel met spruitjes

Dat slaatjes ook perfect bij het najaar passen, bewijst deze lekkere salade met gerookte forel en spruitjes. Klaar in een halfuurtje!

9 (9)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de spruitjes in koud water en verwijder de buitenste blaadjes waar nodig.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook met het bonenkruid.
  3. Kook de spruitjes in 10 à 12 minuten beetgaar in het kokende water en verfris ze vervolgens onder koud stromend water om de kleur te fixeren.
  4. Snijd de spruitjes in 4.
  5. Snijd het spek in fijne reepjes en bak het spek kort.
  6. Meng de yoghurt met de slaolie, de 2 mosterdsoorten en de witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
  7. Snipper de platte peterselie fijn en meng de spruitjes met het lauwe spek en de platte peterselie, breng op smaak met peper en zout.
  8. Ontdoe de forellen van het vel en de graten (opgelet, de graatjes aan de buikzijde zijn heel fijn). Verkruimel het vlees van de forellen met de vingers en laat dit afgedekt op kamertemperatuur komen.
  9. Meng de spruitjes met de waterkers en verdeel over de borden, bestrooi met de gerookte forel en druppel de vinaigrette erover.

Tip

Varieer in deze salade ook eens met andere gerookte vissoorten zoals makreel of zalm.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Mgke op 26 september 2012 om 18u18

Verrassende combinatie.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?