Salade Van Gerookte Eendenborstfilet Met Vijgen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. •Meng in een kom azijn, honing en mosterd goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop het geheel met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. •Gemengde sla over vier borden verdelen.
  3. •Plakjes eendenborst en partjes vijg op de salade leggen.
  4. •De dressing over de salade druppelen en bestrooien met de bieslook.
  5. Serveertips
  6. •Serveer met geroosterd brood.
  7. Bereidingstips
  8. 1.Variatie op vijgen: Muskaatdruiven of gebakken appelpartjes.
  9. 2.Variatie op de gemengde sla:
  10. ¦Witlof, rode sla en rucola of veldsla (een bittere mengeling).
  11. ¦Raketsla, veldsla, eikenbladsla, romeinse sla.
  12. ¦Roodlof, rucola, eikenbladsla.
  13. ¦Of naar keuze.
  14. 3.Variatie op de dressing:
  15. ¦Frambozendressing: frambozenazijn gebruiken ipv rode wijnazijn.
  16. ¦Citroen-honingdressing: vervang azijn door citroensap.
  17. ¦Sinaasappel-honingdressing.
  18. ¦Yoghurt-dressing: 100gr magere yoghurt, scheutje frambozenazijn en een scheutje room.
  19. ¦Balsamico-dressing: vervang wijnazijn door balsamico-azijn en laat eventueel honing weg.
  20. Drankadvies
  21. ¦Rode wijn: Pinot Noir, Merlot uit Chili, Noord Italïe of Nieuw Zeeland.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?