Salade van geitekaas , langoustines en st jacobsvruchten

1 (1)
35 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de langoustines en zet het vlees koel weg
  2. Voor de vinaigrette: stoof de langoustinekoppen en -poten aan in Solo. Plet het geheel met een houten lepel zodat de aroma's goed vrij komen, stoof de gesneden sjalotjes mee. Flambeer met cognac en blus met witte wijn. Kook in voor de helft en passeer door een fijne zeef. Laat afkoelen. Voeg na afkoelen de mayonaise toe.
  3. Voor de filodeegjes: verwarm de oven voor op 200°C. Snijd in vierkantjes van 4 op 4 en vet in met een beetje Solo. Plaats op ovenplaat met boterpapier of silicoonmatje en kleur goudbruin gedurende ongeveer 2 minuten. Laat afkoelen.
  4. Verdeel de kaas in stukjes .Giet de saus over de salade.
  5. Bak de sint-jakobsoesters kort in de Solo langs beide zijden. Voeg de gepelde langoustinenstaarten toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schik de kruidensla in een ring met daarop de gehalveerde sint-jakobsoesters (2 stuks per persoon), neem de ringetjes weg en plaats er een vierkantje filodeeg .
  7. Schik er enkele blokjes kaas op . Schik daarop twee gebakken langoustinenstaarten, een tweede filodeegje en werk af met een beetje sla. Versier het bord met een lepel vinaigrette.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?