use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pilav van zeevruchten met een salade van paprika, koriander en tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pilav van zeevruchten met een salade van paprika, koriander en tomaat

Pilav van zeevruchten met een salade van paprika, koriander en tomaat

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 paprika's (groen, rood en geel)
  • 3 middelgrote uien
  • 5 tomaten
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 300 g witte rijst
  • 0.5 el paprikapoeder
  • 500 g gemengde diepvrieszeevruchten, ontdooid
  • 750 ml warme groentebouillon
  • 1 klein bosje verse koriander (ongeveer 15 g)
  • 6 el yoghurtdressing (zelfgemaakt* of kant-en-klaar)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de uien. Was de tomaten. Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de rest in partjes.
  2. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg 2/3 van de ui en de paprika toe. Roerbak 4 minuten en voeg de kleingesneden tomaten toe (maar niet de partjes). Roerbak een minuut door.
  3. Voeg de rijst en de paprikapoeder toe, roerbak nog 2 minuten door en voeg dan de ontdooide zeevruchten toe. Meng goed door.
  4. Schep het warme zeevruchtenmengsel in een ovenschaal (inhoud 3 liter). Giet de bouillon erbij en dek af met aluminiumfolie of een deksel. Plaats de schotel 45 minuten in de oven.
  5. Hak in de tussentijd de koriander. Meng de tomatenpartjes met de rest van de uienringen, een kwart van de koriander en de dressing.
  6. Haal de pilav uit de oven en roer de rest van de koriander erdoor. Serveer de pilav met de tomaten- en uiensalade apart erbij.
  7. * Voor een zelfgemaakte yoghurtdressing mengt u 5 eetlepels magere yoghurt met 1 eetlepel mayonaise light en een mespuntje paprikapoeder en zwarte peper. Voeg naar smaak verse fijngehakte groene kruiden toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.