Salade Niçoise
Olijfjes, tonijn, provençaalse kruiden… In elke hap van deze salade niçoise proef je de Zuid-Franse zon. Zet 'm zelf in een handomdraai op tafel en geniet.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik tonijn op eigen nat
- 2 eetlepels azijn
- Provençaalse kruiden
- 4 porties sla
- 6 tomaten
- 1 ui
- olijven (zwarte)
- 8 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 el eetlepmosterd
- 1 blik artisjokharten
Bereidingswijze
- Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
- Pel en snij de ui in plakjes.
- Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
- Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
- Schik de sla met de tomaten op de borden.
- Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
- Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.
Tip
Gebruik voor je salade niçoise liefst ontpitte olijven. Dat eet wat makkelijker.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door Lyves op 05 oktober 2013 om 18u13
Idd ansjovisje horen erbij, maar aangezien ik die visjes helemaal niet lust...supersalade voor mij!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?