Ingrediënten voor 6 personen
- 1 Kg. kleine trostomaatjes
- 1 komkommer
- 8 kleine witte uitjes (lente uitjes)
- 1 groene poivron
- 4 artisjokken harten
- 2 eieren
- 1 lookteen
- 1 klein potje ansjovisfilets
- 100 gr. zwarte olijven
- blaadjes verse basilicum
- zout, peper, olijfolie
Bereidingswijze
- Eieren hard koken laten afkoelen en pellen.
- Alle groenten wassen en laten uitlekken.
- De tomaten in twee delen, ze lichtjes persen zodat de meeste pitten er uit zijn, en ze vervolgens in kleine partjes snijden.
- De partjes met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet.
- De groene peper in schijfjes snijden en ontdoen van de zaadjes.
- De uitjes en de look pellen.
- De komkommer schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
- De artisjokharten in vieren snijden.
- De wanden van een grote slakom inwrijven met de look.
- De eieren in vieren delen.
- De basilicum zeer fijn snijden.
- In de slakom verzamelen: de tomaten, de schijfjes poivron, de komkommerschijfjes, de artisjokharten, de kleine gesneden uitjes en de basilicum.
- peper toevoegen en een straaltje olijfolie eroverheen gieten en zachtjes alles onder mekaar mengen.
- Versieren met de kwartjes ei en de ansjovisjes.
- Voor ongeveer 30 min. in de koelkast zetten voor het opdienen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?