Recept 05 (0 stemmen)

Salade Niçoise (de enige echte!)

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Eieren hard koken laten afkoelen en pellen.
  2. Alle groenten wassen en laten uitlekken.
  3. De tomaten in twee delen, ze lichtjes persen zodat de meeste pitten er uit zijn, en ze vervolgens in kleine partjes snijden.
  4. De partjes met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet.
  5. De groene peper in schijfjes snijden en ontdoen van de zaadjes.
  6. De uitjes en de look pellen.
  7. De komkommer schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
  8. De artisjokharten in vieren snijden.
  9. De wanden van een grote slakom inwrijven met de look.
  10. De eieren in vieren delen.
  11. De basilicum zeer fijn snijden.
  12. In de slakom verzamelen: de tomaten, de schijfjes poivron, de komkommerschijfjes, de artisjokharten, de kleine gesneden uitjes en de basilicum.
  13. peper toevoegen en een straaltje olijfolie eroverheen gieten en zachtjes alles onder mekaar mengen.
  14. Versieren met de kwartjes ei en de ansjovisjes.
  15. Voor ongeveer 30 min. in de koelkast zetten voor het opdienen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie