Salade met serranoham en granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Ik kreeg een keuze Kerstmenu mee van Zlim afslankstudio. Aangezien mijn man en ik de eerste Kerstdag onder ons tweetjes waren, mocht hij bepalen wat we zouden eten volgens dit menu en ik kan je vertellen, dat we allebei heel verantwoord hebben zitten smullen.
  2. Schil de sinaasappels en snij de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
  3. Meng het limoensap met de honing en de olie en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met de cayennepeper en zout. Snij de granaatappels in vieren en haal de pitjes los . Zet even opzij. Verdeel de sla over de bordjes. Rol de serranoham plakjes op en halveer ze. Drapeer ze op de salade. Leg de partjes sinaasappel ertussen. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de dressing.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 02 januari 2014 om 09u43

IK heb altijd opgezien tegen het uitsnijden van sinaasappelpartjes. Op het internet ontdekte ik een mooie methode en zo is het een fluitje van een cent. Snij been stukje boven en onderkant af, zodat de sinaasappel rechtop op een bordje kan staan. Snij met een scherp mes de schil dik af in verticale richting, zodat het wit mee geschild wordt. Dan kun je de partjes mooi tussen de vliezen uitsnijden. De eerste keer gebruikte ik verse granaatappel. De tweede keer heb ik diepgevroren pitjes gebruikt. Ook heerlijk. Ze geven wat meer sap af bij het ontdooien en dat kun je prima verwerken in de dressing.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?