Salade met groene asperges en serranoham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bijgerecht of voorgerecht
  2. Snijd een stukje van de onderzijde van de asperges en kook deze in ruim kokend water en zout in ca. 4-5 min. beetgaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de pruimtomaatjes. Draai elk plakje serranoham losjes om de wijsvinger tot een roosje.
  4. Roer de azijn, honing, mosterd, olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de veldsla, asperges, tomaatjes en dressing door elkaar.
  5. Verdeel de salade over 4 borden en garneer de salade met roosjes van serranoham, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met ciabattabrood.
  6. BRON: verse oogst

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door cvanderzwaluw op 21 maart 2014 om 21u01

Vandaag dit recept gemaakt. Het was werkelijk heerlijk, lekker licht, voedzaam en smaakvol. Ik heb er nog kwarteleitjes aan toegevoegd. Was er ook lekker bij. Ga dit zeker vaker maken!

Gepost door Love to Cook op 22 maart 2014 om 15u07

Hallo cvanderzwaluw, Bedankt voor je leuke reactie en de tip van de kwarteleitjes. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?